Verse pasta
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Deze pure pasta is eenvoudig te maken en lukt altijd! Neem er de tijd voor en je geniet meer van je maaltijd.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 eieren (kamertemperatuur), koffielepel zout en 200 gram semola di grano duro (merk De Cecco)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 403,00 kcal |
Koolhydraten | 70,10 g |
Eiwitten | 17,15 g |
Vetten | 5,55 g |
Benodigdheden
pastamachine, keukenmachine of een vork.Voorbereiding
In de mengkom van een foodprocessor de ingredienten mengen tot een stevig deeg, daarna nog even met de handen kneden. Zonder foodprocessor leg je de bloem in een berg op je werkblad. Doe de eieren en het zout in een kuiltje en werk met een vork het meel erdoor. Laat dit een uur rusten in de koelkast.
Bereidingswijze
Haal het deeg herhaaldelijk op stand 1 door de machine totdat de lapjes deeg stevig en zonder gaatjes erdoorheen kunnen (telkens de lapjes dubbelvouwen en als ze plakken met wat meel bestrooien).
Vervolgens steeds dunner tot de op een na laatste stand. (Althans, op mijn machine is de dunste stand iets te dun voor tagliatelli, taglianini, lasagne enzo.) De pasta laten drogen aan een (was-)rekje.
In 5 liter gezout kokend water laten koken totdat de pasta naar boven drijft (een paar minutjes is al genoeg). Goed roeren alvorens af te gieten.
Bron
Ian Priestnall
Serveertip
Heerlijk met enkel wat olijfolie en kaas of met een rode saus, vis, roomsaus, pesto etc. Leef je uit!