Aspergetaart

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2007

Een koninklijke groente: witte en groene asperges uit de oven.

Lees meer: de quiche top 10

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
550 gram witte asperges500 gram groene aspergeszout6 plakjes bladerdeeg1-2 el bloem1 el boter 100 gram geraspte belegen kaas100 gram gerookte zalmsnippers3 el geknipte bieslook4 eieren3 dl slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een quiche vorm (24cm)

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, rol ze op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een lap bekleed hiermee een ingevreven platte quiche vorm.Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en strooi er de helft van de kaas over.Schep hierop de goed uitgelekte asperges en de zalmsnippers.Strooi er zout, peper, het bieslook en de rest van de kaas over.Klop de eieren los met de room en zout en peper en schenk het mengsel over de vulling.Strijk ook wat van het eimengsel over de deegrand.Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.Prik met een satestokje in het midden om te controleren of het ei gestold is.Snijd de taart aan tafel in punten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 26-04-2009

Ik heb gisteren je taart gebakken. De smaak was prima,. maar ik vond de hoeveelheid asperges te veel voor de taart. Ook zal ik volgende keer wat meer gerookte zalm gebruiken. Dus ik ga hem zeker nog een keer bakken. Bedankt, Petra

stiny26 avatar
stiny26 17-04-2009

Lijkt me erg lekker. Neem het mee en proficiat met je dagrecept. Bedankt groetjes Micky

kookclub2006 avatar
kookclub2006 17-04-2009

Namens kookclub2006, Van Harte Gefeliciteerd met jou dagrecept! [br] Deon

sstreep avatar
sstreep 02-05-2008

lijkt me een geweldig recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten