Spaghetti Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999
  • Spaghetti Bolognese

    Spaghetti Bolognese

    Spaghetti Bolognese

  • Spaghetti Bolognese

    Spaghetti Bolognese

    Spaghetti Bolognese


Mijn familie zegt dat zo ook de spaghetti in Italie smaakt!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 gram rundergehakt
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* olijfolie extra vergine
* 1 flinke ui, gesnipperd
* 3 eetl. wortel in blokjes
* 3 eetl. bleekselderij in blokjes
* halve liter bouillon
* 3,5 dl. rode wijn
* 2 blikken Italiaanse tomaten uit blik, elk 400 gram, fijngesneden
* 1 theelepel suiker
* 2 eetl. verse fijngehakte peterselie
* spaghetti en parmensaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit in een koekenpan met hoge wanden de ui en de knoflook en voeg direct daarbij de wortel en bleekselderij. Voeg na ca. 5 minuten het gehakt erbij en prak dit op hoog vuur rul en gaar. Voeg nu de bouillon en de wijn toe, de tomaten, suiker en peterselie. Ook wat peper en zout uit de molen voor de smaak. Laat alles goed heet worden en laat het daarna minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur, terwijl je er af en toe doorheen roert. Als het goed is zie je van al dat vocht nu niet veel meer en is het een mooie saus geworden. Kook de spaghetti in ruim water met wat zout al dente (beetgaar).

Serveertip

Leg op elk bord een mooi bergje spaghetti en leg er wat heerlijke saus bovenop. Met nog wat kaas erover en wat brood erbij voorwaar een traktatie! Buon Appetito!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Riniblan avatar
Riniblan 31-07-2013

Leuk gerecht! (Bedankt!) Deze staat inmiddels voor een klein half jaar op de lijst van terugkomers. Zelf gebruik ik ansjovis (zoals Purrie ook al aangaf) en een Spaans pepertje te samen bij het fruiten van de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. De ansjovis geeft naast het zoute ook een erg prettig achtergrondsmaakje. (Umami?) Tevens zit er in de bouillon ook al zout, dus peper en zout is aan het einde van de rit nauwelijks nodig. Ik ben het overigens niet eens met Purrie dan de "snelle" keuken heel Hollands zou zijn. Ik denk dat het meer te maken heeft met de Unilever generatie.

miekemaria avatar
miekemaria 22-05-2013

Dankjewel voor dit heerlijke recept., voortaan maak ik de spaghetti altijd zo!

kayablacky avatar
kayablacky 14-05-2013

Ik zet het liever 2 uur in de oven op 90 graden.

loes62 avatar
loes62 29-12-2012

Lekker puur!

lauty avatar
lauty 26-11-2012

Deze staat nu al 2 uur te pruttelen en het ruikt heerlijk.....(heb stiekem even geproefd en het smaakt ook heerlijk) Bedankt voor dit recept

Purrie avatar
Purrie 21-11-2012

Echt italiaans eten is gekookt met liefde... en tijd! Nog nooit gehoord dat het een `snelle` keuken zou zijn, dat is heel Hollands... Een italiaanse die ik ken gebruikt ansjovisfilets ipv zout in haar bolognese, een idee?

kooktgraag avatar
kooktgraag 21-11-2012

Deze neem ik mee en ga het vandaag maken. Dankjewel voor dit recept. Maar twéé uur pruttelen? Dat doe ik wel met verse tomaten, maar niet met tomaat uit blik.

mobiel_1349440508 avatar
mobiel_1349440508 09-10-2012

Afgelopen weekend dit recept gemaakt. Nou het was oprecht smullen!!! Hier thuis is er echt van genoten. Ik heb alleen nog verse basilicum en tijm er aan toegevoegd. Erg lekker recept.

mobiel_1330599805 avatar
mobiel_1330599805 11-06-2012

Ik ga dit een keertje proberen, ziet er erg lekker uit groetjes Susan

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 12-03-2012

Smulmama helemaal mee eens......., en gaat het haar om de vitamines, neem je er toch een heerlijke salade bij! En ze is niet echt actief op smulweb dus waarschijnlijk ook niet in de keuken, vind het trouwens heel vervelend dat ze jou heerlijke saus vergelijkt met een snackbarsaus!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten