1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Ingrediënten 4 personen


* 500 gram rundergehakt
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* olijfolie extra vergine
* 1 flinke ui, gesnipperd
* 3 eetl. wortel in blokjes
* 3 eetl. bleekselderij in blokjes
* halve liter bouillon
* 3,5 dl. rode wijn
* 2 blikken Italiaanse tomaten uit blik, elk 400 gram, fijngesneden
* 1 theelepel suiker
* 2 eetl. verse fijngehakte peterselie
* spaghetti en parmensaanse kaas



Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese

Mijn familie zegt dat zo ook de spaghetti in Italie smaakt!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit in een koekenpan met hoge wanden de ui en de knoflook en voeg direct daarbij de wortel en bleekselderij. Voeg na ca. 5 minuten het gehakt erbij en prak dit op hoog vuur rul en gaar. Voeg nu de bouillon en de wijn toe, de tomaten, suiker en peterselie. Ook wat peper en zout uit de molen voor de smaak. Laat alles goed heet worden en laat het daarna minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur, terwijl je er af en toe doorheen roert. Als het goed is zie je van al dat vocht nu niet veel meer en is het een mooie saus geworden. Kook de spaghetti in ruim water met wat zout al dente (beetgaar).

Serveertip

Leg op elk bord een mooi bergje spaghetti en leg er wat heerlijke saus bovenop. Met nog wat kaas erover en wat brood erbij voorwaar een traktatie! Buon Appetito!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top