Remouladesaus

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2007


Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak.

Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote sjalotten,
2 dl mayonaise,
2 eetlepels krulpeterselie,
1 eetlepel kappertjes,
1 middelgrote augurk,
Scheutje augurkenvocht,
Zout en peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 353,17 kcal
Koolhydraten 5,49 g
Eiwitten 1,30 g
Vetten 35,89 g
Benodigdheden

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen en ragfijn snipperen. De kappertjes fijnhakken. De augurk in hele kleine blokjes snijden. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant, die vooral voorkomt in Frankrijk. Kappertjes hebben een blauwgroene kleur en een friszure smaak. Kappertjes worden o.a. gebruikt in sauzen, eiergerechten en bij visgerechten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pblansjee avatar
pblansjee 20-07-2013

heerlijk...ik heb het de 2e keer met een normale ui gemaakt, toen was hij nog lekkerder!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten