1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco met sjalot

Ossobuco met sjalot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2007

Ingrediënten 10 personen


10 stuks gezaagde kalfsschenkel,
5 trostomaten,
4 sjalotten,
500 g winterwortel,
4 teentjes knoflook, geperst,
250 g bleekselderij,
1 takje tijm,
1 sinaasappel,
1 dl olijfolie,
3 dl kalfsbouillon,
4 laurierbladeren,
Bloem,
Zout en peper.



Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem

Ossobuco met sjalot
Ossobuco met sjalot

Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht. Ook is het zoete van de sjalot een goede smaakcombinatie met het friszure van de tomaat.



Soort gerecht: als zelfstandig hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De tomaten in kleine blokjes snijden. De wortel schrappen en in blokjes van ? cm bij ? cm snijden. De bleekselderij wassen en in kleine blokjes snijden. De blaadjes van de tijm halen en fijn hakken. De sinaasappel - met schil - in zessen snijden. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel de schijven lichtjes door de bloem.



De olijfolie in een grote pan met een dikke bodem heet laten worden en hierin de kalfschenkels bruin laten kleuren. Wortel, sjalot, bleekselderij, knoflook en tijm toevoegen en afblussen met de kalfsbouillon. Tomaat, laurierblad en sinaasappel toevoegen. Laat het geheel onder gesloten deksel op een zacht vuur ongeveer 70 minuten sudderen, daarna controleren of het vlees zacht en gaar is. Vervolgens het vlees uit de pan halen en nogmaals bestrooien met zout en peper. Ondertussen de saus op een hoog vuur laten indikken en op smaak brengen met zout en peper. Serveer de ossobuco op een voorverwarmd bord en giet de saus eroverheen. Lekker met witte rijst of risotto.

Serveertip

- Het vlees af en toe omdraaien zodat deze niet aan de bodem gaat vastzitten en te gaar wordt.

- Kijk regelmatig of je nog wat vocht moet toevoegen.

- Maak het gerecht extra bijzonder door er op het laatst ‘gremolata’ aan toe te voegen; een mengsel van vers gehakte peterselie, geraspte citroenschil, versgehakte knoflook en fijngewreven ansjovisfilets of sardientjes.

Bron

Www.shallot.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top