Kleine sandwich van sjalot, zoute haring en roggebrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-05-2007

Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood.

Soort gerecht: Als borrelhapje of bij een diner als voorafje (amuse).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotten,
1 zoute haring,
1 plakje roggebrood,
1 stevige, zure appel (bijv. Granny Smith),
1 takje peterselie.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cocktailprikkers

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen, daarna in dunne ringen snijden. De haring, roggebrood en appel (met schil) in acht gelijk stukjes snijden. Stapel vervolgens een plakje roggebrood, een plakje appel, een stukje haring, een sjalottenring en als laatste een takje peterselie op elkaar. Dit nog een keer herhalen. Zet vast met een cocktailprikker. Zet tot gebruik afgedekt met huishoudfolie in de koelkast

Bron

www.shallot.com

Serveertip

Het geheel een half uur voor het opdienen uit de koelkast halen, dan komt de smaak van de haring beter tot zijn recht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten