1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. Lemon Curd

Lemon Curd

Door: deborah

  • Engels,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Ingrediënten 4 personen


3 citroenen,300 gr.suiker,75 gr.roomboter,3 eieren



Een creme voor op de boterham.Her recept komt uit Engeland.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De citroenen met heet water afspoelen,afdrogen en de schil fijnraspen.Het sap uitpersen.

Bereidingswijze

Citroensap en -rasp in een grote pan doen.De suiker en de boter toevoegen en het geheel al roerende verhitten,tot de sukker en de boter zijn gesmolten.Laten afkoelen.De eieren goed erdoor roeren.Het mengsel op een matig vuur al roerende verwarmen tot de creme aan de lepel blijft hangen.Direct in kleine,grondig schoongemaakte potten gieten en deze goed sluiten.De creme is in de koelkast ong. 4 maanden houdbaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deborah
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top