Risotto Millevoi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

risotto zoals de zus van onze vriend Frans Millevoi die maakt. Wij kregen het recept van
hem. Vandaar de naam. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Istrie maar dat ligt zo dicht tegen Italie aan dat het waarschijnlijk
Italiaans is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui, kleine courgette, 150 gr. gerookte zalm, 2 takjes dille ( 1/3 theel. gedroogde ), 40 gr. boter, 300 gr. risottorijst, 1 dcl. droge witte wijn, ongeveer 1 liter visbouillon ( blokje ), 2 cl. creme fraiche
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui heel fijn snipperen. Courgette in staaf-
jes of blokjes. Gerookte zalm in stukjes snijden. Dille fijnhakken.

Bereidingswijze

De boter smelten en de ui daarin glazig fruiten maar niet bruin laten worden. Voeg de rijst toe, schep goed om en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe ( oppassen: het spettert ), dan de courgette en roer om. Laat de rijst op een niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Even wachten tot de vorige hoeveelheid is opgenomen. Regelamtig roeren. De rijst is goed als de korrels beetgaar zijn. Schep er tenslotte de zalm, de dille en de creme fraiche door, voorzichtig. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Heel simpel. Een frisse gemengde salade ( bv. lollo biondo, lollo rosso, beetje witlof ) aangemaakt met olijfolie en citroensap.
Lekker is een droge witte wijn bv. een sauvignon blanc of een pinot grigio uit de Veneto.

Laatste reacties

moniques avatar
moniques 11-04-2001

Ik ben een grote risotto-fan en moet zeggen dat deze variatie erg lekker is! Deze ga ik vaker maken.

annemiek avatar
annemiek 24-01-1999

Leuk om een recept te zien van een buurman van heeel lang geleden. Smakelijke groetjes Annemiek

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten