1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto Millevoi

Risotto Millevoi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui, kleine courgette, 150 gr. gerookte zalm, 2 takjes dille ( 1/3 theel. gedroogde ), 40 gr. boter, 300 gr. risottorijst, 1 dcl. droge witte wijn, ongeveer 1 liter visbouillon ( blokje ), 2 cl. creme fraiche



Risotto zoals de zus van onze vriend Frans Millevoi die maakt. Wij kregen het recept van
hem. Vandaar de naam. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Istrie maar dat ligt zo dicht tegen Italie aan dat het waarschijnlijk
Italiaans is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui heel fijn snipperen. Courgette in staaf-
jes of blokjes. Gerookte zalm in stukjes snijden. Dille fijnhakken.

Bereidingswijze

De boter smelten en de ui daarin glazig fruiten maar niet bruin laten worden. Voeg de rijst toe, schep goed om en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe ( oppassen: het spettert ), dan de courgette en roer om. Laat de rijst op een niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Even wachten tot de vorige hoeveelheid is opgenomen. Regelamtig roeren. De rijst is goed als de korrels beetgaar zijn. Schep er tenslotte de zalm, de dille en de creme fraiche door, voorzichtig. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Heel simpel. Een frisse gemengde salade ( bv. lollo biondo, lollo rosso, beetje witlof ) aangemaakt met olijfolie en citroensap.
Lekker is een droge witte wijn bv. een sauvignon blanc of een pinot grigio uit de Veneto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van panoramix


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van panoramix
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top