Broodje Pom

  • Surinaams, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Broodje Pom

    Broodje Pom

    Broodje Pom

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 10-15 stuks Surinaams Puntje
* 1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
* 6 stuks Mixed Pickles
* Faja Lobi Pom (roerbakmix)
* 1 Madam Jeanette peper
* 5 bouillonblokjes
* 2 uien
* 10 eetlepels olie
* 2 tomaten
* 1 bosje selderij
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 50 gram doperwten
* 250 gram boter
* 4 1/2 eetlepels suiker
* sap van 1 geperste sinaasappel
* 500 gram kipfilet
* 3 teentjes konflook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 657,10 kcal
Koolhydraten 20,29 g
Eiwitten 22,03 g
Vetten 53,53 g

Bereidingswijze

Olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot het gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom (roerbakmix), de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken.
Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.

Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.


Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ? uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is.

Serveertip:
Serveren met Surinaams Puntje.

Variatietip:
Voeg eens 100 gram Masterbeef toe.

Bron

http://www.surinaamseten.nl/

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

karelkokos avatar
karelkokos

Doorsturen

Home Recepten