1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Broodje Pom

Broodje Pom

Door: karelkokos

  • Surinaams, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2007

Ingrediënten 6 personen


* 10-15 stuks Surinaams Puntje
* 1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
* 6 stuks Mixed Pickles
* Faja Lobi Pom (roerbakmix)
* 1 Madam Jeanette peper
* 5 bouillonblokjes
* 2 uien
* 10 eetlepels olie
* 2 tomaten
* 1 bosje selderij
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 50 gram doperwten
* 250 gram boter
* 4 1/2 eetlepels suiker
* sap van 1 geperste sinaasappel
* 500 gram kipfilet
* 3 teentjes konflook


Broodje Pom
Broodje Pom

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot het gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom (roerbakmix), de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken.
Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.

Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.


Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ? uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is.

Serveertip:
Serveren met Surinaams Puntje.

Variatietip:
Voeg eens 100 gram Masterbeef toe.

Bron

Http://www.surinaamseten.nl/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karelkokos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top