Baka bana (gebakken bakbanaan met beslag)

  • Surinaams, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2007

Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbanaan en geserveerd wordt met echte pindasaus. Elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 60 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
* Faja Lobi Pinda-Satésaus
* olie
* snufje zout
* 1 theelepel suiker
* 1 rijpe bakbanaan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 277,15 kcal
Koolhydraten 50,79 g
Eiwitten 4,49 g
Vetten 5,53 g
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden.
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
Daarna op een bord met keuken papier leggen het overtollige vet in het papier druipt.

Serveertip

Serveren met Pinda-Satésaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

roelien3 avatar
roelien3 19-12-2011

heeerlijk! we hebben super gesmuld, mijn zoon van 10 jaar had dit uitgezocht en gemaakt( niet het bakken zelf dan) en het was een goede keuze

jeffreyleemrijse avatar
jeffreyleemrijse 21-01-2009

lekker hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten