Baka bana (gebakken bakbanaan met beslag)
- Surinaams, Voorgerecht
- 10-20 min.
Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbanaan en geserveerd wordt met echte pindasaus. Elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor.
Ingrediënten 3 personen
* 60 gram zelfrijzend bakmeel* 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
* Faja Lobi Pinda-Satésaus
* olie
* snufje zout
* 1 theelepel suiker
* 1 rijpe bakbanaan
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 277,15 kcal |
Koolhydraten | 50,79 g |
Eiwitten | 4,49 g |
Vetten | 5,53 g |
Benodigdheden
Pan
Bereidingswijze
De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden.
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
Daarna op een bord met keuken papier leggen het overtollige vet in het papier druipt.
Serveertip
Serveren met Pinda-Satésaus.