1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sardines Espagnol

Sardines Espagnol

Door: andrea

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Ingrediënten 4 personen


3 pond sardines, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 3 grote vleestomaten, 3 citroenen, viskruiden (Castel dell'Ovo, smaakmaker voor vis),olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie.


Verder heb je nodig


Paellapan, oven


Zomerse visschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sardines schoonmaken en fileren (graat eruit maar staartje laten zitten),de sardines bestrooien met viskruiden, uien in dunne ringen snijden, tomaten in plakken snijden, citroenen in parten snijden, knoflook pellen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Scheut olijfolie in pan gieten,uienringen verdelen over de bodem, daarop de tomatenschijven leggen,knoflook plakjes erover verdelen. De schoongemaakte sardines met de staartjes naar het midden rond in de pan leggen. Citroenparten langs de rand van de pan leggen. Het geheel dun besprenkelen met olijfolie.2 eetlepels gehakte peterselie er over strooien.
Oven voorverwarmen op ca.180C.
Paellapan erin zetten en in ca.25 minuten gaar laten worden.Garneren met overgebleven peterselie.

Serveertip

Lekker met olijvenbrood,frisse salade en zelfgemaakte aiolie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top