1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pindasoep

Pindasoep

Door: kayleigh

  • Surinaams, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Ingrediënten 4 personen


- 1 ui
- olie
- 25 gram bloem
- 4 flinke eetlepels pindakaas
- 1 liter bouillon (bv kruidenbouillon)
- 3 dl. melk
- 2 eetlepels peterselie
- 200 gr tauge
- zout, peper, djahe, boem boem sate, laos,
sambal


Pindasoep
Pindasoep

Pittige maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snipper de uit en fruit deze glazig in de olie
- Voeg de bloem toen en bak dit even mee
- Voeg de pindakaas toe en roer goed door
- Voeg de bouillon al roerend in drie delen toe
- Breng het geheel even aan de kook
- Voeg de melk toe en laat 15 minuten koken
- Tauge en peterselie erbij
- Op smaak brengen met zout, peper, sambal, boem boem sate, laos en djahe

Serveertip

Lekker met uienstokbrood en kruidenboter erbij

Bron

Smulweb



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top