1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Stoofpot met ketjap en verse gember

Stoofpot met ketjap en verse gember

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2007

Ingrediënten 4 personen


  • 500 gram varkensvlees
  • 3 el arachide olie
  • 1 snufje zout
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 el ketjap manis
  • 25 gram verse gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 snufje peper.


Verder heb je nodig




Stoofpot met ketjap en verse gember
Stoofpot met ketjap en verse gember

Een stoofgerecht uit een crockpot is zo lekker en gezond, ik raad het iedereen aan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

    Schil de gember en rasp het fijn.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en zet het vuur laag.
  • Bak de varkenslappen aan beiden kanten zachtjes bruin.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de ui in ca. 3 minuten zachtjes glazig.
  • Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
  • Roer er de vleesbouillon door.
  • Leg het vlees in de crockpot.
  • Schenk daar het kruidenmengsel over.
  • Leg het deksel op de slow-cooker en zet hem 1 uur op hoog, en daarna 6-8 uur op laag.

Serveertip

  • Serveer met de fijngehakte peterselie.
  • Lekker met pandanrijst en chinese kool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top