Sa,Mbal Tomaat

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-1999

Een lekkere sambal voor bij de rjsttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr. tjabe rawits
100 gr. sambal oelek
2 middelgrote tomaten
1 theelepel trassi
2 theelepels suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tjobeh of hakmolen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen ca 10 min. op 275 gr.

Bereidingswijze

Was de tomaten, snijd ze doormidden en pof ze ca. 10 min in de oven op 225 gr. Ontdoe de tjabe rawits van de steeltjes en wrijf ze te zamen met de trassi en suiker met een oelekan in een tjobeh fijn (of in de hakmolen)Voeg de gepofte tomaten erbij en wrijf die voorzichtig mee. Meng de sambal oeleker goed doorheen. Bewaar de sambal in een schone, goed afgesloten pot in de koelkast.
Deze sambal is ca. 2 weken houdbaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten