Thaise kippensoep met garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stengel sereh (citroengras) , 1 rode peper, 3 cm gember, in plakjes,
200 g kipfilet, in stukjes, 200 g sugar snaps, schoongemaakt, 1/2 bos bospeen, in schuine plakjes, 3 bosuitjes, in grove stukken, 125 g cocktailgarnalen, 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), grofgesneden,
125 g rijst , 1 1/2 liter kippenbouillon (van tablet), 2-3 eetlepels sojasaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden


Voorbereiding


Bereidingswijze

Kook de rijst. Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af. Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de sugarsnaps en de bospeen toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee. Breng op smaak met sojasaus. Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop. Strooi de koriander erover.

Bron

AllerHande

Serveertip


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten