Provençaalse quiche met gegrilde groenten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.


om te voorkomen dat de quiche te vochtig wordt, kun je de 1e laag tomaten ontdoen van zaad. Ik heb de quiche gemaakt met marmande tomaten, omdat ik ze er leuk uit vond zien en ze zijn wat voller van smaak, maar je kunt de quiche ook met gewone tomaten maken als je deze niet kunt vinden. Door de groenten te grillen krijgt de quiche een wat rokerige smaak, erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten

* 1/2 portie piedeeg (zie http://www.foodbgood.com/index.php/Piedeeg), of bladerdeeg
* 1 eiwit
* 1 eierdooier
* 2 eieren
* 200 gr dikke room (crème fraiche of iets dergelijks)
* 1/2 tl zout
* 1 1/2 tl provençaalse kruiden
* versgemalen peper
* 1 aubergine
* 1 courgette
* 3-4 marmande tomaten, of andere grote tomaten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding


Bereidingswijze


Bereid het deeg volgens de beschrijving en smeer hem na het blind bakken in met losgeklopt eiwit. Klop de eierdooier met eieren, room, zout, kruiden en peper en zet apart. Snij de aubergine en courgette in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Gril de groenten en snij de tomaten in plakjes. Leg een laagje gegrilde groenten dakpansgewijs op de bodem van de quiche, leg daar een laagje tomaten overheen, dan de rest van de gegrilde groenten. Schenk het eiermengsel er overheen en leg daarna de andere helft van de tomaten erover. Bak de quiche op 220 graden in ongeveer 50 minuten gaar.

Bron

www.foodbgood.com

Serveertip


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rinnepin avatar
rinnepin

Doorsturen

Home Recepten