ravioli

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2007
  • ravioli

    Ravioli

    Ravioli


Het maken van zelfgemaakte ravioli is wat bewerkelijk (maar ook erg leuk!), vooral wanneer je niet over handige opzetstukken op je pastamachien beschikt. Je hebt er speciale rollertjes voor, van enkele waarmee je de ravioli kussentje voor kussentje uit moet snijden tot rollertjes waarmee je er meerdere tegelijk mee kunt rollen. Je hebt ook minipasteivormpjes, die zijn ook goed geschikt voor dit werkje. Er bestaan ook vormpjes waar je je pastavel in kunt leggen, daarmee ben je een stuk minder tijd kwijt, maar zorg er eigenlijk maar gewoon voor dat je een pastamachine in huis hebt waar je een opzetstuk voor ravioli op kunt monteren. Gemak dient de luie mens. (maar eigenlijk is het met de hand maken van ravioli het allerleukst)

Tip: Als de vulling te vochtig is, kun je wat bloem toevoegen. Niet teveel, anders is je vulling niet meer lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten

* 350 gr bloem
* 3 eieren
* 2 el water
* snuf zout

Vulling:

* 250 gr ricotta, uitgelekt
* 50 gr parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding


Maak het deeg, mocht je niet weten hoe, zie: http://www.foodbgood.com/index.php/Verse_Pasta

Bereidingswijze


Meng voor de vulling alle ingredienten en leg balletjes op ongeveer 1 1/2 cm van elkaar af op een pastavel (op een met bloem bestoven werkvlak). Leg er een tweede vel bovenop. Druk dit goed aan en zorg ervoor dat er geen lucht in de kussentjes blijft zitten (beetje geduldwerkje, ik ben er niet altijd even goed in...) Snij nu met een raviolirollertje de kussentjes los van elkaar. Kook ze in 4-5 minuten in ruim kokend water gaar.

Tip: als de pastavellen al wat zijn uitgedroogd, dan kun je deze het beste met een plantenspuit bevochtigen.

Bron

www.foodbgood.com

Serveertip


Aan de vulling kun je naar eigen inzicht ingrediënten toevoegen. Zo kun je de balletjes inrollen in parmaham en dan ravioli ervan maken, voeg verse kruiden (evt. in olijfolie gebakken) toe, puree van broccoli, gepofte knoflook, paddestoelen, verschillende soorten kaas, je kunt eindeloos varieeren. Zorg er wel voor dat wanneer je groenten toevoegt, deze niet te nat zijn, anders wordt de vulling klef.

Wanneer je de ravioli wil drogen kun je dat doen door een paar schone theedoeken met bloem te bestuiven. Hier kun je de ravioli opleggen. Let er wel op dat de kussentjes elkaar niet raken (stapel ze dus ook niet), want dan gaan ze aan elkaar plakken. Je kunt gedroogde ravioli verpakt in de vriezer ongeveer een maand bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten