bananenmuffins

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-1999

Ik ben in mijn kennissenkring beroemd om mijn bananenmuffins!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gr tarwebloem
1 el bakpoeder
1/2 tl dubbelkoolzure soda
5 el fijne witte suiker
5 el bruine basterdsuiker
1 ei
2 dl melk
snufje zout
50 gr boter, gesmolten
2 grote bananen, geprakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C.
Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes. Zeef alle droge bestanddelen in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom. Voeg
eveneens de gesmolten boter toe. Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang. Voeg de banaan erbij.Vul de muffinvormpjes voor driekwart. Bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt.

Laatste reacties

irener avatar
irener 26-01-2002

Ik wil het graag gaan maken. Maar wat is dubbelkoolzure soda???? Gr Irene

lia_b_k avatar
lia_b_k 27-08-2000

Wat is dubbelkoolzure soda en waar kan je dat kopen. Ik heb het wel een meer in een recept zien staan. Ik wil ze graag uitproberen. Mijn kinderen zijn gek op mijn bananen pannekoeken dus als je zin heb kom je maar kijken. Groetjes Lia

piety avatar
piety 18-03-2000

Ik heb je bananenmuffins gebakken. Ze smaken prima. Groeten, Piety

isisgr avatar
isisgr 31-01-2000

Lijkt me lekker, ik ga het even uitprinten! Groetjes Isis

tonia avatar
tonia 19-01-2000

Erg smakelijk. Mijn twee zoontjes vonden ze heerlijk, dus we zullen ze zeker nog eens maken, misschien met wat walnoten erdoor? groeten, tonia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten