bananenmuffins

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.

Ik ben in mijn kennissenkring beroemd om mijn bananenmuffins!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gr tarwebloem
1 el bakpoeder
1/2 tl dubbelkoolzure soda
5 el fijne witte suiker
5 el bruine basterdsuiker
1 ei
2 dl melk
snufje zout
50 gr boter, gesmolten
2 grote bananen, geprakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C.
Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes. Zeef alle droge bestanddelen in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom. Voeg
eveneens de gesmolten boter toe. Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang. Voeg de banaan erbij.Vul de muffinvormpjes voor driekwart. Bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

est_her avatar
est_her

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten