1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete Kip

Hete Kip

Door: engel_a

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2007

Ingrediënten 4 personen



*400 gram kipfilet * 5 el olie * 2-4 teentjes knoflook * 3 grote gesnipperde uien * 2,5 dl bouillon * 2 el azijn * 9 el ketjap (zoet) * 4 el curry ketchup * 6 el bastersuiker of een half rondje gula djawa * 2 el sambal * 4 el pindakaas * 250 gr tauge


Verder heb je nodig




Ontdek meer:

Voorbereiding


Snij de kipfilet in stukjes. Was de tauge.Snipper de uiten en de knoflook.

Bereidingswijze


Verhit de olie in een pan en braad de kip aan. Schep de kip uit de pan en bak in het achter gebleven olie de uien glazig. Hierna de gehakte knoflook eventjes meebakken. Voeg dan de bouillon, azijn, ketjap en curry ketchup toe en roer alles goed door. Vervolgens de sambal en pindakaas toevoegen en de gula djawa. Wachten tot de gula djawa gesmolten is en voeg daarna de kip weer toe. Draai het vuur nu laag en laat de kip onder af en toe omdraaien in ca. 15 min. gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

Serveertip


Lekker met rijst.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van engel_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top