Croque van Geitenkaas en tomaat

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.

Dit is een vegetarische croque monsieur met een Mediterraan tintje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
8 zongedroogde tomaten1 1/2 el olijolie75 gram zachte geitenkaasversgemalen zwarte peper4 schuingesneden plakken stokbrood (ca.1 cm dik)6 verse basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Contactgrill

Voorbereiding

  • Laat de zongedroogde tomaatjes op olie goed uitlekken.
  • Hak de tomaatjes grof
  • Verwarm de grill voor tot hij heet is.

Bereidingswijze

  • Doe de geitenkaas in een mengkom en prak hem fijn met een houten lepel.
  • Voeg naar smaak peper toe.
  • Voeg de stukjes zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door.
  • Bestrijk de plakken stokbrood aan een kant met olie.
  • Leg twee plakken met de besmeerde kant omlaag.
  • Schep het geitenkaasmengsel erop en verdeel het gelijkmatig over de twee plakken stokbrood.
  • Leg de helft van de basilicumblaadjes op het brood.
  • Leg de twee andere plakken stokbrood erop met de besmeerde kant omhoog.
  • Bestrijk het grilloppervlak dun met olie.
  • Leg de twee sandwiches op de hete grill en sluit het deksel.
  • Gril de sandwiches ongeveer 5 minuten tot het brood bruin en knapperig en de kaas gesmolten isw.

Bron

grillboek

Serveertip

  • Serveer ze direct

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sharktales avatar

Doorsturen

Home Recepten