Croque van Geitenkaas en tomaat
- Mediterraan, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Dit is een vegetarische croque monsieur met een Mediterraan tintje.
Ingrediënten 2 recipe.people
8 zongedroogde tomaten1 1/2 el olijolie75 gram zachte geitenkaasversgemalen zwarte peper4 schuingesneden plakken stokbrood (ca.1 cm dik)6 verse basilicumblaadjesBenodigdheden
- Contactgrill
Voorbereiding
- Laat de zongedroogde tomaatjes op olie goed uitlekken.
- Hak de tomaatjes grof
- Verwarm de grill voor tot hij heet is.
Bereidingswijze
- Doe de geitenkaas in een mengkom en prak hem fijn met een houten lepel.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Voeg de stukjes zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door.
- Bestrijk de plakken stokbrood aan een kant met olie.
- Leg twee plakken met de besmeerde kant omlaag.
- Schep het geitenkaasmengsel erop en verdeel het gelijkmatig over de twee plakken stokbrood.
- Leg de helft van de basilicumblaadjes op het brood.
- Leg de twee andere plakken stokbrood erop met de besmeerde kant omhoog.
- Bestrijk het grilloppervlak dun met olie.
- Leg de twee sandwiches op de hete grill en sluit het deksel.
- Gril de sandwiches ongeveer 5 minuten tot het brood bruin en knapperig en de kaas gesmolten isw.
Bron
grillboek
Serveertip
- Serveer ze direct