Aubergine op Argentijnse wijze
- Argentijns, Bijgerecht
- 0-10 min.
Een uitgesproken heerlijk Argentijns grillgerecht.
Ingrediënten 4 personen
1 aubergine (ongeveer 450 gram), in 1 cm dikke plakken. 60 ml olijolie extra vergine. grof zout en versgemalen peper. 3 tenen knoflook, fijn gehakt. 1 1/2 tl gedroogde oregano. 1 tl chilipepervlokken.Benodigdheden
Contactgrill, of Inbouwgrill. of grillpan, of tafelgrill.Voorbereiding
Bereidingswijze
Bestrijk de plakken aubergine aan beiden zijden met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en strooi er royaal peper en zout over. Roer het knoflook en de oregano en de chilivlokken in een kommetje door elkaar en strooi ongeveer de helft ervan op beiden zijden van de plakken aubergines. Druk het megsel aan met uw vingertoppen. Roer de resterende olijfolie door het knoflookmengsel en zet het terzijde om de aubergine mee te bedruipen. Grill de aubergine tot ze mooi bruin en gaar is; ze moet zacht aanvoelen als u er met uw vingertoppen op drukt. Bestrijk de aubergines tijdens het grillen een of twee keer met het knoflook -oliemengsel.
Bron
Grillboek
Serveertip
Leg de gegrilde aubergine op een schaal en serveer direct.