Aubergine op Argentijnse wijze

  • Argentijns, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Een uitgesproken heerlijk Argentijns grillgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine (ongeveer 450 gram), in 1 cm dikke plakken. 60 ml olijolie extra vergine. grof zout en versgemalen peper. 3 tenen knoflook, fijn gehakt. 1 1/2 tl gedroogde oregano. 1 tl chilipepervlokken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Contactgrill, of Inbouwgrill. of grillpan, of tafelgrill.

Voorbereiding


Bereidingswijze

Bestrijk de plakken aubergine aan beiden zijden met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en strooi er royaal peper en zout over. Roer het knoflook en de oregano en de chilivlokken in een kommetje door elkaar en strooi ongeveer de helft ervan op beiden zijden van de plakken aubergines. Druk het megsel aan met uw vingertoppen. Roer de resterende olijfolie door het knoflookmengsel en zet het terzijde om de aubergine mee te bedruipen. Grill de aubergine tot ze mooi bruin en gaar is; ze moet zacht aanvoelen als u er met uw vingertoppen op drukt. Bestrijk de aubergines tijdens het grillen een of twee keer met het knoflook -oliemengsel.

Bron

Grillboek

Serveertip

Leg de gegrilde aubergine op een schaal en serveer direct.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sharktales avatar
sharktales

Doorsturen

Home Recepten