Garniture Ambassadrice

  • Frans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-04-2007


In de Hollandse en Vlaamse keuken is het gebruik van garnituren niet zo bekend. We eten vlees met jus en vis met saus. Misschien bakt u weleens champignons bij de biefstuk of legt u een plak gebakken appel op lever of bloedworst, maar daar blijft het dan ook meestal bij.
In restaurants komt u allerlei mooie termen tegen, zoals "poulet a la bonne femme", of "filets de sole a la dieppoise". Deze benamingen duiden meestal op een garnituur, bijvoorbeeld wat gefruite groenten met spekblokjes bij kip, of tongfiltes met witte wijnsaus waarin wat mosselen en garnalen zijn verwerkt. Garnituren geven gewone gerechten iets aparts. Een garnituur wordt dikwijls op het vlees of de vis geschept of er netjes omheen geschikt.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram champignons * 100 gram kippenlever * 25 gram boter * madara * zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding


Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren, snijd de kippenlevers eenmaal door en bak ze met de champignons in de boter. Op smaak maken met zout en een scheutje madera.

Serveertip


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten