advocaattaart

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.


advocaattaart

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
voor de vulling
1 biscuitbodem* ¼ liter slagroom
1 pak bokkepootjes wat suiker voor de slagroom
½ liter advocaat (Zwarte Kip) pure chocoladevlokken
----------------------------------------------------------------------------------
* Kant en klare biscuitbodem of anders zelf maken:
voor een springvorm van 24 cm middellijn; achtstandenthermostaat 2 of 3 (circa 150/175 graden Celsius; 40 à 50 minuten)

150 gram bloem 1 eetlepel heet water
150 gram suiker zout
4 eieren poedersuiker
1 pakje vanillesuiker


Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun. Bestuif deze met poedersuiker. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, water en het zout tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa. Sla de eiwitten stijf. Verwarm de oven 10 minuten voor op de aangegeven thermostaatstand. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar. Vul de vorm met het deeg. Plaats de vorm zo op het rooster in de oven, dat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt. Reken voor de baktijd 40 à 50 minuten. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

springvorm 24cm

Voorbereiding


Bereidingswijze


Klop de slagroom, met suiker. Voeg daaraan de halve liter advocaat toe. Smeer een dunne laag van het advocaat/slagroommengsel op de biscuitbodem. Halveer de bokkepootjes en beleg de taart met de halve bokkepootjes (platte kant onder). Smeer daarna de rest van het advocaat/slagroommengsel op de taart en zorg ervoor dat de bokkepootjes geheel bedekt zijn. Zet de taart ten minste een hele nacht in de ijskast. De taart is klaar als de bokkepootjes helemaal zacht geworden zijn en niet meer als zodanig zijn terug te traceren. Bestrooi voor het opdienen de taart met pure chocoladevlokken.

Bron

vriendin

Serveertip


Tip: voor een leuke garnering kan je een een mal maken van karton en daar - bijvoorbeeld - een hart uit knippen. Houd de mal boven de taart en bestrooi het binnenste met witte vlokken en de rest met bruine vlokken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vier-seizoenen avatar
vier-seizoenen

Doorsturen

Home Recepten