Witlofstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Een apart maar erg lekkere stamppot van Witlof, aardappelpuree en feta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram witlof, gewassen en fijngesneden.
1 kilo aardappelen geschild en klein gesneden.
3 stengels bosui.
250 gram feta.
1 el honing.
125 ml halfvolle melk (warm).
2 el olijfolie.
nootmuskaat, peper en zout.
citroensap, naar eigen smaak.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kookpan en koekenpan

Voorbereiding


Bereidingswijze

Kook de aardappelen.
Snijd de bosui in ringetjes (inclusief het groene loof).
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak daarin de witlof ca. 5 minuten en roer er de honing en vervolgens het citroensap naar eigen smaakdoor.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuige puree hebt.
Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.

Bron

Sonja Bakker

Serveertip

Bevat ca. per persoon 340 kcal.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sharktales avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten