Witlofstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een apart maar erg lekkere stamppot van Witlof, aardappelpuree en feta.
Ingrediënten 4 personen
500 gram witlof, gewassen en fijngesneden.1 kilo aardappelen geschild en klein gesneden.
3 stengels bosui.
250 gram feta.
1 el honing.
125 ml halfvolle melk (warm).
2 el olijfolie.
nootmuskaat, peper en zout.
citroensap, naar eigen smaak.
Benodigdheden
Kookpan en koekenpan
Voorbereiding
Bereidingswijze
Kook de aardappelen.
Snijd de bosui in ringetjes (inclusief het groene loof).
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak daarin de witlof ca. 5 minuten en roer er de honing en vervolgens het citroensap naar eigen smaakdoor.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuige puree hebt.
Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.
Bron
Sonja Bakker
Serveertip
Bevat ca. per persoon 340 kcal.