Zuurvlees
- Regionaal,
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-01-1999
stoofvlees naar oud-limburgs recept
Ingrediënten 4 personen
500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peperbeetje maggi, bloem
Benodigdheden
Gietijzeren braadketel, snijplank, scheep mesVoorbereiding
maak een marinade van azijn, bouillon, laurier, peper, beetje zout ( voorzichtig ). Laat het vlees lang ( bv. een halve dag ) staan en af en toe keren.
Doe een klont boter in een ( gietijzeren ) stoofpan en laat die bruin worden. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. In de boter bruin laten worden. Uien fijnhakken en toevoegen. Beetje bruin laten worden. Marinade erbij, eventueel aanvullen met water/bouillon/wijn. Laurier en kruidnagel erbij. Op laag pitje enkele uren laten sudderen. Indien nodig vocht aanvullen. Vlak voor opdienen op smaak maken met maggi ( oppassen ), peper en zout. Binden met bloem/watermengsel.
Kan prima een of twee dagen vooraf worden klaargemaakt. Oma janssen deed dat ook.
Bereidingswijze
stoven
Serveertip
kan van alles. Gekookte aardappel, spruitje/rode kool, witlofsla. Frites met een gemengde groene salade, rijst met komkommersla.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties