1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Fatoe

Fatoe

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-1999

Ingrediënten 4 personen


8 dl.melk, 2 ei, 50 gr maiszetmeel, 20 gr suiker, 100 gr gembersnippers, 150 gr ham, 250 gr kool, 150 gr prei, 300 gr. gehakt, 1 surinaamse peper of spaanse peper, worcestershiresaus(naar smaak toevoegen), 2 blaadjes jahwiri(bij uw plaatselijke toko te verkrijgen)



Een makkelijke stevige hap voor de snelle eter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het maiszetmeel met wat melk aan . voeg het ei de rest van de melk en de gember toe.

Bereidingswijze

Kook de kool totdat deze glazig is. Bak de ham en voeg deze toe aan de kool. Doe hetzelfde met de prei. Braad het gehakt en voeg een gesnipperd uitje met de gehakte peper toe. Laat de twee blaadjes jahwiri maximaal 3 minuten meebakken in het gehakt. Let op dat je de blaadjes er helemaal uithaalt, anders krijgt het gehakt een bittere smaak. Voeg het gehakt bij de andere ingredienten en laat het afkoelen.
Maak van het beslag dunne flensjes, koud laten worden, bestrijken met eiwit en vullen met de mix van groenten en het vlees. dichtvouwen tot een loempia en in heet frituurvet bakken.

Serveertip

Lekker bij een borrel of gewoon tussendoor.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theodoor


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theodoor
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top