Chili De Patatas.

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-1999

Aardappelchili

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g schouderkarbonades zonder bot,
2 eetlepels bloem,
2 uien,
4 teentjes knoflook,
1 rode peper,
1 eetlepel ma?zena,
2 theelepels chilipoeder,
1 theelepel komijnpoeder (Silvo),
1 theelepel gedroogde oregano,
500 g vastkokende aardappels,
3 vleestomaten,
150 g chorizo (3 plakken a 50 g),
3 takjes bladselderij,
3 eetlepels (olijf)olie,
1 pot vleesfond (380 ml, AH),
1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Vlees in blokjes snijden van ca. 2 cm.
- Omschudden met bloem.
- Uien en knoflook pellen en fijnhakken.
- Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden.
- In kommetje ma?zena, chilipoeder, komijn en oregano vermengen.
- Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden.
- Tomaten wassen en in blokjes snijden.
- Chorizo in blokies van ca. 2 cm snijden.
- Bladselderij fijnsnijden.

Bereidingswijze

- In stoofpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
- Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
- Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten.
- Vlees in pan terug doen en ca. 10 minuten bakken.
- Pan afblussen met vleesfond.
- Aan de kook brengen, laurierblaadje toevoegen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
- Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 5 minuten koken.
- Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten rneekoken.
- Ma?zenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
- Bestrooien met selderijgroen.
- Serveren met maisbrood.

Laatste reacties

robbetijn avatar
robbetijn 08-09-2001

prima gerecht! stevige smaakvolle maaltijd die, geserveerd met brood, gezellig weg eet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten