Ouderwetse Aspergesoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter
aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen)
stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje
(vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Indien nog niet gebeurd, aspergeschillen koken en zeven, nat opvangen, schillen weggooien.

Bereidingswijze

Roux maken van boter, bloem en aspergenat.
Bouillonblokje erbij doen, aan de kook brengen. In een ruim kommetje 1 eidooier loskloppen met de melk of de room en nootmuskaat. Giet al kloppende een soeplepel
soep bij het eimengsel roeren (let op de soep al minstens 5 minuten van de kook af is). Giet dit mengsel al roerende door de soep. Aspergestukjes toevoegen en nog even verwarmen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pylk avatar
pylk 23-07-2017

Vandaag weer gemaakt maar dan met een pot kant en klare asperges: ook heerlijk!

petdi58 avatar
petdi58 11-05-2014

Ja! Zo moet aspergesoep! Peter

jmallens avatar
jmallens 16-04-2012

een heerlijke soep en erg gemakkelijk!

reem avatar
reem 18-06-2002

Dit is een prima soep, als basis goed te eten en verder ook goed te gebruiken om evt aan je smaak aan te passen. bedankt voor t recept, Reem

vonk avatar
vonk 17-05-2000

Een verrukkelijke soep. Ma.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten