1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges schillen
  6. Ouderwetse Aspergesoep

Ouderwetse Aspergesoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-1999

Ingrediënten 3 personen


40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter
aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen)
stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje
(vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien nog niet gebeurd, aspergeschillen koken en zeven, nat opvangen, schillen weggooien.

Bereidingswijze

Roux maken van boter, bloem en aspergenat.
Bouillonblokje erbij doen, aan de kook brengen. In een ruim kommetje 1 eidooier loskloppen met de melk of de room en nootmuskaat. Giet al kloppende een soeplepel
soep bij het eimengsel roeren (let op de soep al minstens 5 minuten van de kook af is). Giet dit mengsel al roerende door de soep. Aspergestukjes toevoegen en nog even verwarmen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top