Worteltjestaart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 kop is 250 ml

Taart:
4 eieren, gescheiden
1.5 kop suiker
1 kop geraspte wortelen
1 kop gehakte walnoten
1.5 kop bloem
1 theelepel bakpoeder
0.25 theelepel nootmuskaat
0.5 theelepel kaneel
1 theelepel vanille
snufje zout
1 kop olie
2.5 eetlepel heet water
0.5 theelepel zuiveringszout

Vulling:
360 gr roomkaas
0.25 kop suiker
0.5 kop frambozen, abrikozen of bosbessenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 26 cm
Bakpapier
Beslagkom

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 C.
Springvorm van 26 cm bekleden met bakpapier.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten totdat ze schuimig zijn.
Voeg geleidelijk 0.5 kop suiker toe. Klop dan totdat het geheel stijf is.

Meng de eierdooiers en 1 kop suiker door elkaar totdat de dooiers licht gekleurd zijn.
Roer daarna de wortel, noten, bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, vanille, zout en olie erdoor.

Meng het hete water met het zuiveringszout en roer dit door het mengsel.
Voeg daarna de eiwitten toe. Voorzichtig roeren. (Niet met een mixer)

Giet het mengsel in de springvorm en bak het gedurende 45 minuten.

Laat de taart afkoelen.
Meng de roomkaas met de suiker en de jam.
Snij de taart horizontaal door midden. Doe de jam op de onderste helft en plaats de bovenste helft weer terug.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten