1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vijgen Met Sherry

Vijgen Met Sherry

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-1999

Ingrediënten


*750 gr.gedroogde vijgen*1 fles medium sherry*2 kaneelstokjes*geraspte schil van 1 citroen.



Dit recept is niet van mezelf,maar zo ontzettend lekker,dat ik het julie niet wil onthouden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de vijgen,1 nacht,in de sherry

Bereidingswijze

Breng de volgende dag de vijgen met de sherry,de kaneelstokjes en citroenrasp,aan de kook.Laat 30 min.zachtjes koken.Als de vijgen afgekoelt zijn,de steeltjes wegsnijden en halveren.Vijgen en kookvocht overdoen in een schone weckpot.Blijft een paar weken goed in de koelkast.Hoe langer het staat,hoe lekkerder het wordt.

Serveertip

Voor gebruik,de vijgen zachtjes verwarmen en over een bolletje roomijs schenken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lil


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lil
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top