1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kalkoen
  5. Kalkoen Of Kip Cacciatore

Kalkoen Of Kip Cacciatore

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-1999

Ingrediënten 4 personen


500 g kalkoen of kipfillet, heel dun gesneden
1 tl zout
1/2 tl italiaanse kruiden(kant en klaar)
1/4 tl peper
1/4 tl basilicum (gekneusd)
1 ui, fijn gesnipperd
1 1/2 tl knoflook heel fijn gesnipperd
250 g champignons
250 ml tomatensap
1 groene paprika
(250 ml bouillon indien nodig)


Verder heb je nodig


1 koekepan
maatbeker
houten lepel


Slank recept voor verse kip of kalkoen, maar kan ook van restjes gemaakt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen
champignons wassen en in dunne plakken snijden
de paprika wassen en ontzaden en in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met het zout, de kruiden en de peper en laat het even staan.
een grote koekepan bespuiten met "nonstick" produkt(pam) of heel dun insmeren met een klein beetje olie.
kook de uien en de knoflook in 2 el tomatensap over niet al te hoog vuur tot de uien zacht zijn.
voeg het vlees toe en bak het mee tot het mooi bruin is aan alle kanten.
voeg nu de champignons, paprika toe en de rest van de tomaten sap.
breng het aan de kook, doe het vuur heel laag en laat het sudderen met een deksel op de pan voor 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de reepjes vlees.

Serveertip

Serveer over rijst of verse pasta met een frisse groentesalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top