kaasplankje met vers fruit en port
- Frans, Nagerecht
- 0-10 min.
kaasplankje met verschillende kaasjes, noten, fruit en vergezeld van een klein glaasje port.
Voorbereiding
kaasjes tijdig uit de koelkast halen. walnoten 'kraken', druiven halveren en de pitjes verwijderen.
Bereidingswijze
Van de verschillende kaasjes naar smaak een puntje afsnijden en op een bord leggen. Per bord ook een handjevol walnoten en een paar gehalveerde druiven toevoegen.
Serveertip
Borden mooi opmaken. Kaasjes en walnoten / druiven gebruiken om bord te 'versieren'. bv door walnoten en druiven te groeperen of deels op de kaas te leggen. Eventueel ook stukje (warm) stokbrood erbij serveren. Glaasje port erbij en genieten maar !
Probeer ook eens de geitekaas te verwarmen in de oven(met bv een klein beetje honing).
Albert Heijn heeft af en toe ook speciale geitekaasjes met kruiden of voor in de oven (in kleine porties) te koop.