kaasplankje met vers fruit en port

  • Frans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-1999

kaasplankje met verschillende kaasjes, noten, fruit en vergezeld van een klein glaasje port.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
diverse kaasjes (bv brie, camembert, roquefort, munster en geitekaasje(s)), druiven en walnoten, port (bv 10 jaar oude tawny port van Noval).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kaasjes tijdig uit de koelkast halen. walnoten 'kraken', druiven halveren en de pitjes verwijderen.

Bereidingswijze

Van de verschillende kaasjes naar smaak een puntje afsnijden en op een bord leggen. Per bord ook een handjevol walnoten en een paar gehalveerde druiven toevoegen.

Serveertip

Borden mooi opmaken. Kaasjes en walnoten / druiven gebruiken om bord te 'versieren'. bv door walnoten en druiven te groeperen of deels op de kaas te leggen. Eventueel ook stukje (warm) stokbrood erbij serveren. Glaasje port erbij en genieten maar !

Probeer ook eens de geitekaas te verwarmen in de oven(met bv een klein beetje honing).

Albert Heijn heeft af en toe ook speciale geitekaasjes met kruiden of voor in de oven (in kleine porties) te koop.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten