1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasplankje
  4. kaasplankje met vers fruit en port

kaasplankje met vers fruit en port

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-1999

Ingrediënten 2 personen


Diverse kaasjes (bv brie, camembert, roquefort, munster en geitekaasje(s)), druiven en walnoten, port (bv 10 jaar oude tawny port van Noval).



kaasplankje met vers fruit en port
kaasplankje met vers fruit en port

Kaasplankje met verschillende kaasjes, noten, fruit en vergezeld van een klein glaasje port.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kaasjes tijdig uit de koelkast halen. walnoten 'kraken', druiven halveren en de pitjes verwijderen.

Bereidingswijze

Van de verschillende kaasjes naar smaak een puntje afsnijden en op een bord leggen. Per bord ook een handjevol walnoten en een paar gehalveerde druiven toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Borden mooi opmaken. Kaasjes en walnoten / druiven gebruiken om bord te 'versieren'. bv door walnoten en druiven te groeperen of deels op de kaas te leggen. Eventueel ook stukje (warm) stokbrood erbij serveren. Glaasje port erbij en genieten maar !

Probeer ook eens de geitekaas te verwarmen in de oven(met bv een klein beetje honing).

Albert Heijn heeft af en toe ook speciale geitekaasjes met kruiden of voor in de oven (in kleine porties) te koop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top