witlofstamppot met zalm

  • Nederlands,
  • 20-30 min.

Caloriearm Hollands wintergerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
200 gr aardappelen,
200 gr knolselderij,
zout, peper,
? blikje roze zalm (213 gr),
250 gr witlof,
1 el citroensap,
1 el magere bulgaarse yoghurt,
? bakje tuinkers
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Maak de knolselderij schoon en snijd in stukken.

Bereidingswijze

25 min.

Kook alles in water met wat zout in 20 min.
Laat intussen de zalm uitlekken verwijder graatjes en verdeel de vis met een vork in stukjes.
Maak de witlof schoon, snijd in dunne reepjes en besprenkel met citroensap.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met de yoghurt tot puree.
Schep de witlof en zalm erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper.

Serveertip

Schep de witlofstammpot op een voorverwarmd bord en bestrooi met tuinkers.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonjaculinair avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten