witlofstamppot met zalm
- Nederlands,
- 20-30 min.
Caloriearm Hollands wintergerecht
Ingrediënten 1 persoon
200 gr aardappelen,200 gr knolselderij,
zout, peper,
? blikje roze zalm (213 gr),
250 gr witlof,
1 el citroensap,
1 el magere bulgaarse yoghurt,
? bakje tuinkers
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Maak de knolselderij schoon en snijd in stukken.
Bereidingswijze
25 min.
Kook alles in water met wat zout in 20 min.
Laat intussen de zalm uitlekken verwijder graatjes en verdeel de vis met een vork in stukjes.
Maak de witlof schoon, snijd in dunne reepjes en besprenkel met citroensap.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met de yoghurt tot puree.
Schep de witlof en zalm erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper.
Serveertip
Schep de witlofstammpot op een voorverwarmd bord en bestrooi met tuinkers.