1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. bruine bonen met rijst (bbmet r

bruine bonen met rijst (bbmet r

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr.rundergehakt-250 gr.uien- 2 kopjes rijst-250 gr bruine bonen (of 1 blik) 1pnd tomaten-1 teentje knoflook-1 el, chilipoeder-100 gr mager gerookt spek -100gr.margarine-1 bosje peterselie en p. en z.


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal- oven -grote koekenpan


Ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de bruine bonen 1 dag van te voren in de week in ruim water. Kook ze de volgende dag in het weekwater en kook de rijst alvast.Laat de tomaten in heet water schrikken haal het vel eraf en snijdt ze in plakken.

Bereidingswijze

Laat de gekookte bonen uitlekken roer ze v
oorzichtig door de rijst.Snij het spek in dunne reepjes en snipper de uien fijn.Bak het spek en de uien in een flinke koekenpan.Voeg het gehakt toe zodra de uien bruin zijn bak alles kruimig en breng het geheel opsmaak met peper zout en een lepeltje chilipoeder. Schep de helft van deze ragout in een vuurvaste schaal en schep daarop de helft van de bruine bonen met rijst. Beleg dit met plakjes tomaat. Schep daarop weer bonen met rijst en leg hierop weer plakjes tomaat en de rest van de ragout.Verwarm de oven voor op 200 graden .Schuif de schotel midden in de oven en laat hem 20 minuten bakken.Bestrooi de schotel met fijngesneden peterselie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top