Guacamole
- Mexicaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb.
Ingrediënten
*een rijpe avocado*een ontvelde tomaat,zonder zaadjes*1 teen knoflook*citroensap*zout*evt.een fijngesneden rood pepertjeVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 380,06 kcal |
Koolhydraten | 6,69 g |
Eiwitten | 4,08 g |
Vetten | 35,39 g |
Bereidingswijze
Avocado grof prakken met een vork en meteen een beetje citroensap erbij doen,om bruinworden te voorkomen.Tomaat ook met de vork prakken.Vermengen met avocado en knoflook erboven uitpersen.Op smaak maken met zout en citroensap,evt.het pepertje erdoor scheppen.
Je kunt dit ook in de keukenmachine klaarmaken,maar het wordt al snel te glad en ik vind het veel lekkerder als het wat van struktuur is.
Deze guacamole smaakt bij allerlei mexicaanse gerechten,maar ook als dip met tortillachips