Hazelnoot-Schuimtaart

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-1999

Lekker stukje gebak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eiwitten, 100 gram suiker, 50 gram poedersuiker, zakje vanillesuiker. Voor de vulling: 3 dl. melk, 3 dl. slagroom,2 zakjes slagroomverssteviger, een pakje Bourbon hazelnootmousse, pindaschaafsel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf, voeg de diverse suikers toe en klop totdat de massa mooi glimt. Teken op een vel bakpapier met behulp van een dinerbord twee cirkels en verdeel de eiwitmassa over deze cirkels. Bak dit in een oven op 150 graden in vijf kwartier goed. Draai de oven uit en laat de cirkels in de oven afkoelen. Klop de melk met de Bourbon en EEn zakje slagroomversteviger stevig. Verdeel de massa over EEn schuimcirkel, leg de tweede cirkel erop. Klop de slagroom met wat suiker en het overgebleven zakje slagroom stijf stevig. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Bak in een koekepan met anti-aanbaklaag het pindaschaafsel gezellig bruin en strooi dit over de taart. Maak bij het bewaren van de taart niet dezelfde fout als ik. Bewaar de taart niet in een afgesloten doos; dan is 'ie binnen een uur half zo hoog!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jamot avatar
jamot 18-01-1999

Bedankt voor je bijdrage aan mijn gastenboek. Ik heb weer een recept van je gepikt, deze ga ik binnenkort maken, hij lijkt mij zalig. Groetjes LIEKE.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten