1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Konijn a la oma

Konijn a la oma

  • Regionaal, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-1999

Ingrediënten 6 personen


8 konijnebouten
4/5 laurierblaadjes
15 peperkorrels
1 verse spaanse peper/3gedroogde
5 uien in schijfjes
1 dikke zure appel in schijfjes
boter
1/2 bouilliontablet
rode wijn
gele azijn
tijm
zakje konijnekruiden
stroop
peperkoek 4 a 5 stukken
room
runderbouillion
maizena


Verder heb je nodig


Bak/ketel/emmer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Konijnebouten alleen afwassen en afdrogen als
bloed aan zit.Konijnenbouten in bak/ketel/emmer, zodat ze helemaal onder komen als de marinade er over heen komt.
Laurierblaadjes erbij en peperkorrels.

Boter in de pan verhitten,
uien glazig laten worden,
dan de appelschijven erbij.
Even bakken dan rode wijn erbij en azijn(verhouding vocht is iets meer rode wijn dan azijn) Bouilliontablet (1/2) erbij.
Het geheel verwarmen, maar niet laten koken!!!
Marinade over het konijn schenken. Beetje tijm en 1/2 zakje konijnenkruiden toevoegen.
In de garage zetten, met een deksel erop, zodat de marinade goed in het konijn kan trekken.
Laat het ongeveer 1 1/2 dag staan.

Bereidingswijze

De konijnebouten uit de marinade nemen.
Boter in de pan verhitten.
Bouten uit laten lekken, vanwege het spetteren.
Bouten aan twee kanten bakken tot ze dichtgeschroeit en bruin zijn.
Schenk er een paar potlepels marinade bij.
Het konijn op een klein pitje laten pruttelen tot het gaar is (ongeveer 3 uur) Opletten dat het niet verbrand, vochtig houden dus. Het vlees moet aan het bot blijven zitten.
Als ze gaar zijn de bouten even uit de pan pakken. Runderbouilion en marinade erbij in de pan. Naar smaak wijn en azijn toevoegen. Het mengsel met een houten lepel door een zeef drukken of door een passe -vite.
1 a 2 el stroop erbij naar smaak
evt. konijnekruiden
Peperkoek erbij om te binden en maiezena
evt. room (niet meer laten koken dan)
Bouten in de saus doen
150 graden opwarmen

Serveertip

Leg de bouten op een voorverwarmde schotel met daarom heen gedrapeerd peren, kroketjes aardappelroosjes etc. Schenk de saus over het vlees.
Maak voldoende saus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renata


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renata
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top