Cordon Bleu Or Cordon Hawaii

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-1999
  • Cordon Bleu Or Cordon Hawaii

    Cordon Bleu Or Cordon Hawaii

    Cordon Bleu Or Cordon Hawaii

gepaneerde hamlapjes met ham en kaasvulling of met kaas en ananasvulling

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 magere hamlapjes van ca 75 g per stuk
4 dunne plakjes ham
4 dunne plakjes kaas b.v. zwitserse
voor de hawaii 2 plakken ananas uit blik
2 eieren
3 el melk
paneermeel
bloem
olie
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vleeshamer, plastic folie
koekepan en pannekoeksmes

Voorbereiding

de hamlapjes tussen 2 stukken plastic leggen en met een vleeshamer dun slaan zodat ze vrij groot worden.
zout en peper er op strooien, pas op met zout vanwege de ham en kaas
een plakje ham en kaas er op leggen of een plakje kaas en een halve ananas schijf erop leggen.
de eieren loskloppen met wat melk

Bereidingswijze

de hamlap dubbelvouwen.
zout en peper aan de paneermeel toevoegen en goed mengen.
de hamlap door de bloem halen
dan door het ei mengsel halen en daarna in de paneermeel doen.
als het in het paneermeel is, de paneermeel goed erin slaan met een vlakke hand.
de olie verwarmen tot er net damp afkomt.
de gepaneerde lapjes er in leggen en 5 minuten bakken aan iedere kant.

Serveertip

serveren met een plakje citroen en peterselie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 30-03-2016

Gister gemaakt en het was heerlijk. Nooit meer uit de winkel. Bedankt en groet van Ankie.

karen206 avatar
karen206 18-03-2016

ziet er uit als kip!!! erg wit vlees voor een hamlapje???

Justsabrina avatar
Justsabrina 13-07-2010

Gisteren gemaakt, was erg lekker. Had helaas alleen te grote hamlapjes gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten