Advocaat

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-1999

Hier kunt u vinden, hoe u het gereedschap maakt, een heerlijk recept voor advocaat

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Ingredienten
6 eetlepels witte basterd suiker.
6 borrelglazen citroen jenever.
6 eieren (om dieper geel te krijgen b.v. 12 tot 14 eierdooiers)
Ik zelf neem gewoon 6 eieren die helemaal gebruikt worden en dan krijg je een kleur zoals van tokkelroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zelf gemaakte stamper en een boterhamworst blik te krijgen bij de slager.

Voorbereiding

Kook een ruime pan met water, doe in de boterham blik de ingredienten zoals beschreven.
Zorg voor een flinke teil met koud water.

Bereidingswijze

Gereedschap voor advocaat eigen gemaakte.

Om goede gladde advocaat te kunnen maken, is het nodig dat tijdens het bereiden hiervan de hele massa in beweging blijft.
Jaren geleden kreeg ik van iemand te zien met wat voor gereedschap hij de advocaat maakte.
Een hoog boterhamworst blik bij de slager te krijgen.
Een 1 cm dikke kunststof schijf met een diameter dat iets kleiner is dan het blik, en doorboord met 5 gaten van 14 mm rond.
Bevestigt aan een roestvrijstalen pijp (12 mm rond) en aan het andere eind een handvat.
Dat is al, door een handige knutselaar zo te maken.

Advocaat zelf maken.

Wat fijn is dat je de alcohol percentage zelf kunt regelen door een drank toe te voegen die meer of meer alcohol bevat.
Ik zelf gebruik citroen jenever voor de lage alcohol percentage en voor de smaak.

Zet dit in de pan met kokend water het blik en draai het vuur zacht.
Begin gelijk met rustig de stamper op en neer te laten gaan in de massa en stop hier niet mee.
Na ongeveer 5 minuten zie je de massa schuimend omhoog komen en weer naar beneden zakken terwijl alles ook dikker wordt.
Dik genoeg? Ga dan al stampend met de bus naar het koude water en blijf stampen tot dat de massa koud genoeg is om niet meer te kunnen schiften.
Doe alles nog een keer door een zeef, hierdoor haal je de slierten die in eieren gevonden worden eruit ( Het Hanen gekraaisel zij mijn Vader altijd)
Alles in een fles doen en laten afkoelen in de koelkast.
Over ijs; heerlijk, maar dat wist u al.

Serveertip

Zo te lepelen met slgroom er op of over ijs

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

salicornia_ avatar
salicornia_ 02-12-2013

Of ik het ooit ga proberen weet ik niet maar ik neem het wel mee. C

marcopolo avatar
marcopolo 17-01-1999

Zal ik zeker eens uitproberen alvast bedankt Marc

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten