Visfilet Met Brie

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-01-1999

een eenvoudige maar erg lekkere ovenschotel, heel geschikt voor onverwachte gasten !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr visfilet (koolvis, Kabeljauw of schelvis, wat je hetlekkerst vindt)
1 pond vleestomaten
250 gram brie of camembert
1/8 liter ongeklopte slagroom
scheutje witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
oven

Voorbereiding

vis ontdooien
tomaten ontvellen

Bereidingswijze

snij de visfilet, tomaten en franse kaas stukjes. Doe alles met wat peper en zout in een grote oven schaal en giet de ongeklopte slagroom erover. Tot slot nog een scheutje witte wijn toevoegen (of niet, als je er niet van houdt). Ovenschaal een de oven zetten (200 gr.) en na ca 20 - 30 minuten kun je heerlijk eten. Wel tussendoor nog een keer goed roeren, anders wordt de bovenkant de bruin en te hard.

Serveertip

Erg lekker met een stuk stokbrood, turks brood en lekkere frisse sla.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

stefani1 avatar
stefani1 01-08-2002

Lijkt me lekker, vooral als je van de tomaten alleen het vruchtvlees gebruikt, dan wordt de saus ook niet meer zo dun. groetjes, Stefani

anita4 avatar
anita4 08-12-2001

hallo, lijkt me een heerlijk recept! ik ga het absoluut uitproberen. ik zet het favoriet. bedankt en tot ziens! gr. anita

vdpeyl avatar
vdpeyl 29-01-2001

Heerlijk recept, ook bij ons was de saus wat dun, maar volgende keer (en die komt er zeker) denk ik dat ik de tomaten wat uit laat lekken. Groetjes, Cora

annemie43 avatar
annemie43 06-11-2000

Het smaakte heerlijk! Spijtig dat de saus te lopend wasen een beetje kabbelde. Misschien beter verse vis gebruiken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten