Preitaart

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-1999

Hartigetaart met ham, kaas en prei.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje diepvries bladerdeeg 750 gram prei
3 eieren 2 dl slagroom
300 gram hamblokjes zout en peper
geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze

Bladerdeeg ontdooien, een springvorm invetten met een beetje boter, en het bladerdeeg op de bodem en tegen de wand verdelen, en goed tegen elkaar vastdrukken. De prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken. In een beetje boter 10 minuten bakken, tot het zacht is. De eieren met de room, wat zout en peper loskloppen. Gewoon door elkaar roeren dus. Dit bij de prei doen, even door elkaar roeren, en op het deeg in de springvorm scheppen en gelijkmatig verdelen. De geraspte kaas erover verdelen en in de voorverwarmde oven 30 tot 40 min. bakken.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood en kruidenboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1345231775 avatar
mobiel_1345231775 07-11-2015

Het lijkt mij een heerlijk gerecht. Ik heb het net klaargemaakt. Alleen zaten de hamblokjes er niet in, omdat die bij de bereiding niet vermeld werden. Ik vermoed dat ze aan het eind aan de prei toegevoegd moesten worden, voordat het in de springvorm geschept wordt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten