Kerrie-Room Spagettie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-1999

Heerlijke spagettie met kerrie-room saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

- 500 gram gehakt
- 1 pond tomaten
- scheutje slagroom
- de helft van een klein pakje boursin
- 1 runderbouillonblokje
- 400 gram spaghetti
- ? theelepel kerriepoeder
- boter om in te braden
- ? theelepel Italiaanse kruiden of oregano
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- beetje bloem om te binden
- geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze



Smelt de boter en doe er de ui en de champignons in. Als de uien zacht zijn het gehakt toevoegen. Met een vork het gehakt uit elkaar halen en bakken tot het fijn (rul) is. De tomaten in vieren snijden en toevoegen. Na even meebakken kun je dan zo de velletjes van de tomaten eruit vissen.
Nu de kruiden erbij doen en de boursin. Nog een poosje op zacht vuur laten pruttelen. Wat bloem door een klein beetje water doen en dit toevoegen om te binden. Even laten doorkoken. Dit laatste eventueel herhalen als de saus nog te dun is. De slagroom op het allerlaatst toevoegen. Serveren met spaghetti en sla. Geraspte kaas over de spaghetti met kerrie-roomsaus strooien.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood.

Laatste reacties

KiesFleurtje88 avatar
KiesFleurtje88 08-12-2019

Heerlijk!

ehouba avatar
ehouba 08-01-2001

Een heerlijke spaghetti. In de bereidingswijze ben je wel de paprika vergeten op te nemen. Die heb ik samen met de uien gebakken. Ik zag het bijna over het hoofd.

corage avatar
corage 23-06-2000

heerlijk recept, wat regelmatig bij ons op tafel zal komen

nine_ avatar
nine_ 22-01-1999

Ik ga dit proberen! Mijn ouders houden namenlijk niet van de normale spagettie, maar wel van kerrie! Dus ik ben benieuwd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten