1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oranjetaart

Oranjetaart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-1999

Ingrediënten 10 personen


280 gram bloem, 1 1/2 theelepel zout, 125 gram koude boter, 3 eierdooiers, 1 liter blik halve perziken, 200 gram witte amandelen, 100 gram zachte boter, 125 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 3 eetlepels abrikozenjam.


Verder heb je nodig


Oven, mixer, beslagkom, taartvorm ca. 26 cm. doorsnee, deegroller, keukenmachine


Oranjetaart
Oranjetaart

Een lekkere taart van perziken en amandelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boven een kom 250 gram bloem en zout zeven. De koude boter toevoegen en met twee messen in stukjes ter grootte van erwten snijden. Twee dooiers en ca. 3 eetlepels water toevoegen. Minstens 30 minuten in de koelkast laten opstijven. In een zeef de perziken laten uitlekken. De amandelen fijn malen. Taartvorm van ca. 26 cm. doorsnee invetten. Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Het deeg uitrollen tot een lap van ca. 30 cm. doorsnee. De vorm hiermee bekleden. In een kom de zachte boter in 5 minuten tot een romige massa kloppen. Lepel voor lepel de basterdsuiker erdoor kloppen. Een dooier en het ei erdoor kloppen. De gemalen amandelen en 30 gram bloem erdoor roeren. Dit mensel over de taartbodem verdelen. De perzikhelften met de bolle kant naar boven erin drukken. In het midden van de oven de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. In een pannetje de abrikozenjam verwarmen. Hiermee de bovenkant van de taart bestrijken. De taart in de vorm laten koelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lea


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top