Frisse Kipcocktail

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Kip met fruit in een romig kerriesausje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 0ns kipfilet, kruidenbuiltje kipbouillon, trosje blauwe druiven, 2 perziken uit blik, 1/2 zoete appel, 8 walnoten, 250 ml opgeklopte slagroom, 3 eetlepels mayonaise, 1eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie, citroensap, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Maatbeker, notenkraker, messen, pan, cocktailglazen.

Voorbereiding

Kip met zout inwrijven en koken in kruidenbuiltje met koud water afgieten en in stukjes snijden. Druiven halveren en pitten eruit halen. Appel snipperen en met citroensap besprenkelen. Perziken in stukjes snijden. Walnoten kraken en grof hakken.
In maatbaker slagroom, mayonaise, beetje perziksap, suiker, kerrie en peper roeren.
Als de kip koud is het hele spul door elkaar mengen en twee uur wegzetten in de koelkast.

Bereidingswijze

Cocktailglazen bekleden met verse sla. Kipmengesel erin scheppen. Garneren met noot en meloen.

Serveertip

In de zomer.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ctsijm avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten