Frisse Kipcocktail
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Kip met fruit in een romig kerriesausje.
Ingrediënten 4 personen
5 0ns kipfilet, kruidenbuiltje kipbouillon, trosje blauwe druiven, 2 perziken uit blik, 1/2 zoete appel, 8 walnoten, 250 ml opgeklopte slagroom, 3 eetlepels mayonaise, 1eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie, citroensap, zout en peper.Benodigdheden
Maatbeker, notenkraker, messen, pan, cocktailglazen.
Voorbereiding
Kip met zout inwrijven en koken in kruidenbuiltje met koud water afgieten en in stukjes snijden. Druiven halveren en pitten eruit halen. Appel snipperen en met citroensap besprenkelen. Perziken in stukjes snijden. Walnoten kraken en grof hakken.
In maatbaker slagroom, mayonaise, beetje perziksap, suiker, kerrie en peper roeren.
Als de kip koud is het hele spul door elkaar mengen en twee uur wegzetten in de koelkast.
Bereidingswijze
Cocktailglazen bekleden met verse sla. Kipmengesel erin scheppen. Garneren met noot en meloen.
Serveertip
In de zomer.