donuts met citroenglazuur

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-1999


Lekkerder dan in de winkel zijn de donuts die je zelf bakt...probeer het eens

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gr.magere kwark, 300 gr bloem,
75 gr. suiker
6 eetlepels melk
6 eetlepels olie
een snufje zout
schil en sap van 1 onbehandelde citroen
1 pakje bakpoeder
1 kilo wit frituurvet
bloem om uit te rollen.
en om te garneren: 50 gr amandelblaadjes
175 gr. poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Uitsteekvorm 7.5 cm doorsnede
uitsteekvorm 2.5 cm doorsnede

Voorbereiding

citroenschil raspen.

Bereidingswijze

Kwark, suiker, melk, olie, zout en citroenschil doorelkaar roeren.
Meel en bakpoeder zeven en de helft door de kwark roeren. Nu de andere helft toevoegen en tot een soepel deeg kneden.
Op een met bloem bestrooid werkvlak het deeg uitrollen (1? - 2 cm dik)en er cirkels uitsteken. Met de kleinere vorm gaatjes in het midden uitsteken. De rest van het deeg weer samenkneden en doorgaan met uitsteken tot het deeg is verbruikt.
Ondertussen het frituurvet verhitten en de donuts in porties bakken tot ze goudbruin zijn.
Uit laten druipen op keukenpapier.
Amandelen in een droge pan even laten roosteren, en laten afkoelen.
3-4 eetlepels citroensap en poedersuiker tot een gladde glazuur roeren. Donuts met glazuur insmeren, direkt met amandelblaadjes bestrooien, en laten opstijven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

martha4 avatar
martha4 10-12-2006

oeps dit was de lekkerste uitgekozen recept van de donuts zal het proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten