1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Oud Normandische Pannekoeken

Oud Normandische Pannekoeken

Door: toni

  • Frans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-1999

Ingrediënten


Tarwebloem,1L volle melk,1 winterappel,rozijnen,kristalsuiker,boter,eigeel (4),zout en een scheutje Grand Marnierlikeur.


Verder heb je nodig


*


Heerlijk in de winter als 4 uurtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pannekeokbeslag maken en appel schillen en klokhuis verwijderen.

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in een ruime koekepan en laat smelten,leg vervolgens de in sneetjes gesneden appel in de boter en bak langs beide zijden aan.Giet vervolgens het pannekoekenbeslag op de appels tot deze volledig bedekt zijn door het beslag,voeg de rozijnen toe en laat sudderen op een half vuurtje tot de deeg volledig stijf geworden is door het bakken.Om de grote pannekoek te keren,gebruik daarvoor een deksel van een kookpot.Als de pannekoek gekeerd is,strooi dan een grote hoeveelheid kristalsuiker op de pannekoek,die als hij genoeg gebakken is,wederom word gekeerd zodat de suiker aan de onderkant komt te zitten (dit proces noemen we carameliseren)doe dit aan beide zeiden,maar opgelet want gesmolten hete suiker kan ernstige brandwonden veroorzaken,dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen om contact te vermijden.

Serveertip

Leg de gecarameliseerde pannekoek op een ruim bord en versier eventueel met twee bollen vanilleijs en sprenkel nog een beetje Grand Marnier over het geheel.
Zware kost!!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toni
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top